Ferrer ADORE studie met FAB122 (orale vorm edaravone)

21-01-2022

ADORE: een multicenter, dubbel blinde gerandomiseerde placebo-gecontroleerde studie om het effect en de veiligheid van FAB122 (orale vorm van edaravone) na te gaan in patiënten met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS).

Deze fase III studie wordt gesponsord door Ferrer Internacional en wil nagaan of inname van edaravone langs de mond de ziekteprogressie bij ALS kan afremmen. In 2017 keurde de FDA een intraveneuze vorm van edaravone goed voor de behandeling van ALS. Uit een studie bleek een intraveneuze toediening van 60 mg per dag gedurende 10-14 dagen per maand de achteruitgang van de ziekte lichtjes af te remmen. Edaravone is een medicament dat vrije radicalen kan wegvangen en zo oxidatieve stress kan verminderen. De huidige studie wil het effect van een continue behandeling met edaravone langs orale weg bestuderen. Patiënten zullen ofwel edaravone (100 mg per dag) of placebo ontvangen in een verhouding van 2:1 en het effect op de achteruitgang van de ziekte zal gemeten worden. De studie duurt 48-72 weken.

Patiënten met ALS die tussen de 18 en 80 jaar oud zijn, minder dan 24 maanden ziek zijn, een longfunctie (SVC) van ≥ 70% hebben en een ziekteprogressie van 0.35 tot 1.5 punten per maand op de ALS-FRS-R hebben komen in aanmerking voor deelname aan deze studie.

Interesse, of wens je verdere informatie? Contacteer ons via onderzoek@als.be

Meer info over deze studie vindt u op de website www.clinicaltrialsregister.eu:

https://www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-search/trial/2020-003376-40/BE

Share