RADICAVA ORS® (edaravone) nu in de VS beschikbaar voor de behandeling van ALS

04-07-2022

Mitsubishi Tanabe Pharma America heeft aangekondigd dat RADICAVA ORS® (edaravone) vanaf heden in de Verenigde Staten beschikbaar is voor de behandeling van amyotrofische laterale sclerose (ALS), een ongeneeslijke en snel voortschrijdende neurodegeneratieve ziekte. RADICAVA ORS werd op 12 mei jongstleden goedgekeurd door het Voedsel- en Geneesmiddelenagentschap van de VS en is een orale suspensie van edaravone, het actieve bestanddeel in RADICAVA® (edaravone). RADICAVA is een door het FDA goedgekeurde intraveneuze (IV) behandeling waarvan in een cruciaal onderzoek is aangetoond dat ze de aantasting van het fysieke functioneren in geval van ALS helpt te vertragen.

"Ik ben trots dat ik de lancering mag aankondigen van RADICAVA ORS, dat vanaf vandaag in de VS beschikbaar is voor ALS-patiënten die ervoor in aanmerking komen", zegt Atsushi Fujimoto, voorzitter van MTPA. "RADICAVA ORS is een belangrijke nieuwe behandelingsoptie die cruciaal kan blijken bij de vertraging van het aftakelingsproces. Het verheugt me dat dit oraal toegediende product de levens van patiënten en mantelzorgers kan verbeteren."

Uit klinisch onderzoek blijkt dat meest gangbare negatieve bijwerkingen (≥10%) bij patiënten die werden behandeld met RADICAVA kneuzingen (15%), moeilijkheden bij het gaan (13%) en hoofdpijn (10%) zijn. In een open-labelstudie bleek dat zich bij 7,6% van de patiënten die RADICAVA ORS kregen vermoeidheid voordeed.

RADICAVA ORS is goedgekeurd in een dosis van 5 ml die oraal of via een voedingsbuis kan worden ingenomen. Die laatste is een draagbare en flexibele toedieningsoptie, waarmee een infusie wordt vermeden. Mits de nodige instructies van de zorgverstrekker, neemt de toediening van RADICAVA ORS slechts enkele minuten in beslag. RADICAVA ORS moet ’s morgens worden ingenomen, na een nacht van acht uur zonder voedsel. Meer informatie over RADICAVA ORS vindt u op RADICAVA.com/update.

FDA keurt orale versie van Edaravone goed voor ALS

Vertaling: Bart De Becker
Bron: Mitsubishi Tanabe Pharma America
 

Share