Biogen en TheraPanacea kondigen nieuwe samenwerking aan met de mogelijkheid om digitale gezondheid te bevorderen voor gepersonaliseerde geneeskunde in de neurologie

24-01-2022

14 DECEMBER 2021

Biogen en TheraPanacea kondigen nieuwe samenwerking aan met de mogelijkheid om digitale gezondheid te bevorderen voor gepersonaliseerde geneeskunde in de neurologie
De samenwerking zet in op het ontwikkelen van innovatieve machine learning (ML) en AI-oplossingen (artificial intelligence) voor gepersonaliseerde en eerdere behandeling in de neurologie.
Biogen en TheraPanacea kondigden aan dat ze een samenwerking zijn aangegaan die is gericht op meerdere therapeutische domeinen in de neurologie. Zo willen ze verder bouwen aan hun bestaande partnerschappen. Hun doel is om analyse met machine learning (ML) en artificial intelligence (AI) zo goed mogelijk in te zetten om digitale gezondheidsoplossingen te ontwikkelen die de patiëntenzorg kunnen verbeteren, de geneesmiddelenontwikkeling kunnen versnellen en het begrip van de onderliggende pathologieën bij neurologische ziektes te kunnen bevorderen.

“We geloven dat neurologie op een keerpunt zit voor innovatie en doorbraken. Technologische vooruitgang kan ons vermogen vergroten om ziektes te begrijpen, behandelingen doelgerichter te maken en risico’s te beheersen”, zegt Martin Dubuc, hoofd van Biogen Digital Health. “Als we kijken naar de resultaten van onze eerdere samenwerking met TheraPanacea en het succes dat ze met AI behaalden in de oncologie, zijn we verheugd om deze samenwerking voort te zetten. We geloven dat digitale gezondheidsoplossingen ons in staat zullen stellen een nieuw tijdperk aan te snijden van gepersonaliseerde geneeskunde, gebaseerd op toegankelijkheid en nauwkeurigheid.”
Door ML en AI in te zetten om medische beeldvorming en andere relevante klinische databronnen te interpreteren, is er potentieel om ziektes beter te begrijpen en om meer gepersonaliseerde klinische proefopzetten mogelijk te maken. Dat zou kunnen leiden tot kortere cycli bij geneesmiddelenontwikkeling, lagere bijhorende kosten en meer kans op slagen. Tegelijkertijd hebben die digitale gezondheidsoplossingen het potentieel om beter gestaafde klinische beslissingen te ondersteunen en zou dat kunnen leiden tot betere gezondheidsresultaten voor patiënten.

“We zijn verheugd om samen te werken met Biogen en om onze ML- en AI-oplossingen te combineren met hun klinische expertise van wereldklasse en unieke datasets in de neurologie”, zei professor Nikos Paragios, CEO van TheraPanacea en gerenommeerd hoogleraar in de Wiskunde aan CentraleSupélec, University of Paris-Saclay. “Met deze samenwerking willen we ons artificial intelligence multi-omics biomarker discovery platform opschalen en klinische oplossingen uitrollen die het potentieel hebben om betere beslissingen qua behandeling op te leveren voor patiënten met neurologische ziektes.”

Vertaling: Valerie Vissers
Bron: GlobeNewswire

Share