Mitsubishi Tanabe Pharma America kondigt voltooiing inclusies wereldwijde fase 3-studie van Orale Edaravone voor ALS aan

21-11-2020

JERSEY CITY, N.J., - Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (MTPA) kondigde vandaag aan dat het includeren van patiënten is voltooid voor de wereldwijde Fase 3 open-label studie die de veiligheid en verdraagbaarheid op lange termijn evalueert van een experimentele orale suspensieformulering van edaravone (MT-1186) bij patiënten met amyotrofische laterale sclerose (ALS). De studie wordt gesponsord door Mitsubishi Tanabe Pharma Development America, Inc. (MTDA).

"De bedrijven van de Mitsubishi Tanabe Pharma groep zetten zich in voor de strijd tegen ALS, en het bereiken van deze mijlpaal is een bewijs van onze toewijding aan de ondersteuning van de ALS-gemeenschap", aldus Atsushi Fujimoto, President, MTPA. "We zijn de deelnemers, de onderzoekers en het klinisch personeel van de studiecentra en het MTDA-personeel dat aan deze studie werkt, dankbaar. Met deze orale edaravone fase 3 studie die nu volledig is geïncludeerd, zijn we een stap dichter bij het bereiken van ons doel om een extra behandelingsmogelijkheid voor patiënten te hebben".

De wereldwijde multi-center, open-label studie (MT-1186-A01), evalueert ongeveer 185 ALS-patiënten op ongeveer 50 locaties in de VS, Canada, Europa en Japan in de loop van 48 weken behandeling. Na een screening ontvangen de deelnemers aan de studie (18 tot 75 jaar oud) oraal edaravone in een dosis die bedoeld is om het therapeutische equivalent van de IV-formulering van RADICAVA® (edaravone) te leveren, dat in 2017 door de Amerikaanse Food and Drug Administration is goedgekeurd.

"ALS is een verwoestende, slopende ziekte, en ik ben erg blij om betrokken te zijn bij dit belangrijke onderzoek," zei Angela Genge, M.D., FRCP (c), Executive Director Clinical Research Unit en Director ALS Clinic, Montreal Neurological Institute-Hospital, die een hoofdonderzoekster is voor Noord-Amerika. "De voltooiing van de inclusies voor de studie is een cruciale stap in onze inspanningen om potentiële behandelingsmogelijkheden voor deze patiënten te onderzoeken".

 

Vertaling: Gerda Eynatten-Bové

Bron: PR Newswire

Share