Verdelingscampagne folders bij notarissen

 

 

Omdat de ALS Liga niet genoeg financiële middelen ter beschikking heeft, is het voor ons niet altijd mogelijk om een verdeelcentrum in te schakelen om brochures uit te reiken. Daarom vragen we aan pALS om samen een sterk netwerk te creëren in de strijd tegen ALS. Om zo veel mogelijk mensen in te lichten over de ziekte lanceert de ALS Liga een verdelingscampagne van de folder ‘Help ALS de wereld uit en steun het wetenschappelijk onderzoek!’. Hierbij doen we een warme oproep naar pALS en hun naasten om folders te verdelen bij een of meerdere notarissen in hun omgeving. De bedoeling van de campagne is om het brede publiek kennis te laten maken met ALS, onze fondsen ‘A cure for ALS’ en ‘MaMuze’ en het begrip duo legaat. Bij een duo legaat kan je een organisatie opnemen in je testament waardoor een deel van je erfenis naar de organisatie gaat. Hierdoor betaal je minder successierechten waardoor je je erfgenamen een groter nettobedrag nalaat. Omdat u altijd over uw vermogen blijft beschikken, zijn duolegaten bovendien risicovrij en bieden ze zekerheid aan de schenker. Maak zeker een afspraak met uw notaris, advocaat of vermogensbeheerder om zo optimaal mogelijk je duolegaat te regelen. De wetgeving met betrekking tot duolegaten verschilt immers regionaal  en kan van tijd tot tijd wijzigen.

Meer info over duo legaten vind je terug in de folder, in het boekje ‘De gids voor giften en legaten’, dat gratis te verkrijgen is bij de ALS Liga of op ALS.be/testament.

Praktisch

Wanneer je een afspraak gepland hebt op het kantoor van de ALS Liga wordt er gevraagd of je bereid bent om folders te verdelen. Indien je wil meewerken aan de campagne worden je de folders bezorgd. We vragen jou vervolgens bij welke notaris je de folders zal verdelen om een zo groot mogelijk bereik te garanderen. Daarna is het aan jou om de folders aan de desbetreffende notaris te overhandigen. De folders zijn enkel af te halen op het secretariaat van de ALS Liga. Alleen bij specifieke, uitzonderlijke gevallen kunnen de folders verstuurd worden.

Naar aanleiding van deze verdelingscampagne zoeken we geëngageerde pALS om de campagne visueel uit te werken. Hierbij nodigen we pALS uit om in een 30 seconden campagnespot mensen op te roepen om folders te verdelen. Stuur een email naar events@ALS.be indien je geïnteresseerd bent om mee te werken aan onze campagnespot. Wij sturen je vervolgens een script op. De oproep mag gefilmd worden met je smartphone en verstuurd worden naar events@ALS.be. Je oproep zal verspreid worden op onze mediakanalen. Voor meer informatie, bel ons op het nummer 016/23 95 82 of stuur een mail naar events@ALS.be

We danken je nu al voor je medewerking en hopen op een grote respons.

Share