Wereldwijd onderzoek

← ga terug naar ALS-onderzoek

Wij ontvangen via diverse internationale kanalen voortdurend een grote hoeveelheid informatie over ALS onderzoek. Deze is doorgaans Engelstalig van oorsprong. De belangrijkste ontwikkelingen worden via inzet van onze vrijwilligers voor u vertaald naar het Nederlands. Via deze rubriek bieden wij u bijkomend Engelstalige bronnen van ALS onderzoek aan die ons team omwille van werkbelasting niet kan vertalen.

 

Het Amerikaanse The ALS Association biedt toegang tot het live volgen van presentaties met mogelijkheid tot vraagstelling aan de onderzoeker. Deze worden maandelijks georganiseerd en zijn in België te volgen in de avonduren (doorgaans tussen 22 en 23 u, telkens te verifiëren). De registratie en deelnemingsprocedure zijn gebruiksvriendelijk en veilig. Vraagstelling kan via een chatfunctie gericht aan moderator Prof. Lucie Bruijn. 

 
Samenvattingen van presentaties die werden gegeven op de jaarlijkse internationale ALS symposia kan u raadplegen via

 
ALSUntangled
helpt patiënten met amyotrofische laterale sclerose om alternatieve en niet erkende ALS behandelingen te onderzoeken. Instructies voor het gebruiken van ALSUntangled, evenals de gepubliceerde en actieve onderzoeken kunnen allemaal gevonden worden op de website. Hebt u weet van een alternatief medicament of therapie, meldt het dan hier en laat het ook aan de liga weten.

 
Een uitgebreid document rond het gebruik van de SOD1 mutante muis als diermodel voor ALS kan u raadplegen via

Rapport van alle genen gerelateerd aan de ziekte ALS

Share