Vragen aan Dr. Huang

1. Er moet een intake formulier worden ingevuld waarop de selectie gebeurd. Hoe gebeurt deze selectie? Wie komt er in aanmerking voor een stamcellen transplantatie?

Dr. Huang wil zoveel mogelijk patiënten helpen en behandelen. Naast het intake formulier beschikt hij ook graag over een rapport van de behandelde arts, waarin meer inlichtingen worden verschaft rond de patiënt zijn diagnose. Aan de hand van het formulier en het eventuele rapport worden de selecties gemaakt. Verder is er een wachtlijst wat betreft de OEC’s (Olfactory Ensheating cell s) . Hij haalde nogmaals aan dat hij geen stamcellen transplanteert maar OEC’s. Het verschil tussen de twee ken ik echter niet, zei Dr Huang.

2. Is het mogelijk dat na een 2de ingreep de patiënt nog verbeterd?

Dr. Huang en zijn team hebben zelfs dan ook verbeteringen geconstateerd.

3. Komen patiënten met stemproblemen in aanmerking?

Natuurlijk. Hij refereerde naar de video’s die hij tijdens zijn presentatie toonde. De stem zou verbeteren.

4. Kan een zwangere vrouw de cellen van haar foetus gebruiken?

In Australië zijn er dokters deze methode gebruiken, maar hierover zijn nog geen resultaten bekend. Hij weet zelf ook niet of deze methode zou kunnen werken.

5. Waarom werden er anabole steroïden toegevoegd in het infuus na de operatie?

Het duurde een hele tijd alvorens Dr. Huang deze term begreep of wilde begrijpen. Moderator Pol Geerts, professor Robberecht en de tolken deden hun best om uit te leggen waarover het ging. Na een 3-tal minuten ging er precies een licht op. Hij legde uit dat de patiënt niet altijd positief reageerde op bepaalde geneesmiddelen en dat ze die nu niet meer gebruiken.

6. Hoe zou hij zijn methode willen verbeteren in de tijd?

Dr. Huang zag nog niet direct een oplossing. Misschien zou het beter gaan bij stamcellen uit de ruggegraat. Deze transplantatie duurt langer, maar zou misschien een langer stabiliteit in het ziekteproces kunnen bieden. Verder hoopt hij op dat hij het immuumsysteem kan beïnvloeden door een betere match te kunnen doen tussen de cellen van de gever en de ontvanger.

Share