Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte

 

 

Peter van den Berg hoorde op zijn 39ste dat hij Parkinson heeft en Angélique van der Lit heeft vanaf haar 48ste ALS. Als collega’s hadden zij mooie gesprekken over hoe zij met hun ziekte omgingen. Ze deelden hun verdriet, de weg naar acceptatie, de omgang met hun naasten en hun manier om naar de toekomst te kijken en namen het initiatief een bundel samen te stellen. Aan deze bundel hebben meer dan 100 professionals en ervaringsdeskundigen uit Nederland en Vlaanderen meegewerkt.

Je staat midden in het leven en opeens krijg je te maken met een chronische ziekte. Hoe ga je daarmee om, als patiënt en als naaste?

Naast een kennismaking met ziektes als Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), Dementie, Kanker, ziekte van Lyme, Multiple Sclerose (MS), ziekte van Parkinson, Reuma en Spierziekten komen alle kanten van een chronische ziekte aan de orde in dit boek: werk, relaties, gezin, emoties en financiën.

Voor patiënten en zieken: herkenning in persoonlijke verhalen. Je moet verder, maar hoe? Voor familie en vrienden: begrip en handvatten. Hoe kun je een chronisch zieke steunen? Voor collega’s: inzicht in de grenzen aan het functioneren. Wat kun je verwachten van je collega? Voor professionals: kennis over de persoonlijke ervaring van een patiëntkant van een ziekte. Hoe bied je de meest passende zorg?

Dit boek is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met chronisch-progressieve ziekten: patiënten, zieken, familie, vrienden, collega’s en professionals.

Koop het boek hier

Meer informatie:
Facebook Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte

Fotoalbum:
Boekvoorstelling

Persbericht: 
Wouter Beke aanwezig op boekvoorstelling bij de ALS Liga

Boek Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte

Share