ALS Simon Voetbalt en ALS Simon Dineert

← ga terug naar Activiteiten

Fotoalbum - Klik hier

ALS Simon Voetbalt en ALS Simon Dineert tvv het wetenschappelijk onderzoek naar ALS

ALS Simon, Mignolet, STVV, Stayen, VoetbalZaterdagmorgen 10 juni ging het event ALS Simon Voetbalt onder een staalblauwe lucht van start. Ongeveer 200 voetballertjes tussen 8 en 12 jaar oud trainden er samen met hun idool Simon Mignolet, topkeeper van de Rode Duivels en van Liverpool FC. Simon is al jaren ambassadeur van de ALS Liga en persoonlijk betrokken met de ALS problematiek in zijn naaste omgeving. Een uitgebreid team van jeugdtrainers verzorgde mee de verschillende onderdelen van de training. Afgaande op het grote enthousiasme vormde het strafschoppen nemen tegen Simon, en het samen met hem op de foto gaan, ongetwijfeld de hoogtepunten voor de jonge voetbalharten.

Ook naast het veld kon de jeugd zich verder vermaken op springkastelen, bij de ballonkunstenaar, en bij het selfies nemen in de phocabby met dank aan Publi-All. Alles werd op boeiende wijze aan elkaar gepraat door de presentatoren Peter Preuveneers en Glenn Nollet van Radio 2 Limburg.

Uiteraard werden ook hun talrijk opgekomen ouders en grootouders niet vergeten. Terwijl ze trots toekeken hoe hun kroost zich op het veld samen met Simon uit de naad trainde, genoten ze onder een stralende lentezon van verfrissende drankjes en een lekkere hap.

Als apotheose van ALS Simon Voetbalt vond de Maris Cup plaats, een competitie penalty’s trappen onder volwassen teams. Net voor 17u kon de beker door de winnaars in de lucht worden gestoken!

 

ALS Simon, Diner, Gala, MignoletIn heel andere kleding begon kort nadien de receptie van de Gala avond ALS Simon Dineert, muzikaal omlijst door harpiste Chantal Krekels. Als speciale gast mochten we Monseigneur Laurent verwelkomen die met zijn Prinselijke aanwezigheid zijn sympathie voor de ALS Liga betuigde. Kort nadat de presentatoren van de avond - An Lemmens en Karen van radio 2 – de gasten naar hun tafel hadden geleid, genoten we van een moderne dansact van Davinia. Tijdens intermezzo’s tussen de zeven gangen op het menu (met dank aan Vincent Tibau, Anne-Sophie Breysem, Jeroen Vanandroye, Peppe Giacomazza en Wijnhuis Christiaens) interviewden An en Karen gasten met een bijzonder verhaal.

De spanning steeg duidelijk naarmate de avond vorderde. Zo ontpopte Stijn Meuris zich tot een bevlogen veilingmeester die wel heel unieke items onder de figuurlijke hamer bracht: een etentje met Thuis-actrices Leah Thys en Marleen Merckx, duotickets voor Tomorrowland, een huiskamer voorstelling Tirade 2.017 door Stijn Meuris, 2 prachtige moderne kunstwerken van de hand van respectievelijk Tom Herck en Pim Smit, en een Meet & Greet arrangement met Simon Mignolet in Liverpool!

Maar nog meer klamme handjes waren er tijdens de uitreiking van de tombola prijzen. Erg gegeerde unieke truitjes en schoenen van Simon en vele van zijn collega stervoetballers, samen met waardebonnen van klassezaken, maakten velen gelukkig. Uiteraard kon slechts 1 gelukkige met de hoofdprijs pronken, een prachtig juweel van juwelierszaak Yans.

Hét moment van de avond, en waar het allemaal om ging, was ongetwijfeld het bekendmaken van de fantastische som van 102.435 euro die werd verzameld om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS mee mogelijk te maken.

Simon, zijn entourage, en de ALS Liga danken iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt!

Share